Zorgeloos genieten!

Koeien genieten écht en daarom kun jij écht genieten van rundvlees. Dat is onze missie. We willen dat runderen het leven hebben dat ze zouden kiezen als ze zelf die keuze hadden: een natuurlijk leven. We streven ernaar dat zij zolang als ze willen vrij in de wei lopen. Dat ze de stal met veel licht, lucht én een lekker strobed in kunnen als ze dat willen. Ze krijgen voer van eigen land. De dierenarts zien ze alleen als dat écht nodig is. Kalfjes komen op een natuurlijke manier op de wereld. 

De haKOEna runderen staan dicht bij de natuur, en dat willen wij graag zo houden.

Vrouwelijk vlees

Het vlees dat in onze pakketten zit is van de koe, vrouwelijk rundvlees dus. Vlees van vrouwelijke runderen is fijner van structuur en heeft een zachtere smaak dan het vlees van een stier of os. Ook heeft een vrouwelijk rund een iets hoger vetpercentage waardoor het vlees heerlijk sappig is.  

Vrouwelijk rundvlees: het malste en smaakvolst!

Vrij van stoffen die er niet in horen

haKOEna heeft bewust gekozen voor de Limousin omdat dit een oersterk ras is. Ze leven gezond, zijn heel veel buiten en krijgen goed voer. Antibiotica wordt nooit preventief gebruikt maar alleen om pijn te voorkomen als de koe ziek is. En zoals gezegd, dit komt bijna nooit voor. 

Ook voegen we géén andere stoffen van welke aard dan ook toe aan het vlees. We vinden dat vlees puur is en zo hoort te blijven.

In de slagerij

Vanaf de rijping van het vlees heeft John Scheeren, mijn man, samen met zijn team het proces in de hand. Dat gebeurt binnen Freshco BV, het slagers-/vleesverwerkingsbedrijf waar ze al meer dan 40 jaar weten welk vlees ze in de kuip hebben. Freshco B.V. heeft EG-erkenning NL 1012 en voldoet daarmee aan de richtlijnen die de Europese Gemeenschap stelt aan productie-inrichtingen van vleesbereidingen op grond van Verordening (EG) nr. 853/2004.

Verpakken

Nadat onze slagers het vlees geportioneerd hebben, wordt het vlees per stuk of per twee vacuüm ingepakt. Deze manier verpakken komt de houdbaarheidvan het vlees zeer ten goede. Elk pakje wordt voorzien van etiket met onder andere naam, korte bereidingswijze en de houdbaarheidsdatum van  Zo heb jij alle informatie zo bij de hand!  

Professioneel invriezen

Tot slot volgt het invriezen. Dit doen wij door het vlees in een grote vriescel op een speciale manier te plaatsen waardoor een vrieskoude luchtverplaatsing zorgt voor zeer snelle terugkoeling naar -18 graden Celsius. Bij dit snelle invriesproces ontstaan slechts miniem kleine ijskristallen in het vlees. En dat is ook een belangrijk verschil met in een huishouddiepvries invriezen. Doordat in jouw eigen diepvries geen luchtverplaatsing is en vlees bovendien vaak dicht op elkaar ligt, ontstaan grote ijskristallen. Die drukken dan de celwanden van het vlees kapot. Daardoor verliest het vlees veel vocht en kwaliteit bij het ontdooien. 

haKOEna rundvlees is optimaal ingevroren en behoudt zijn kwaliteit!

Bezorging van het pakket!

Wil jij nou ook van zo’n duurzaam rundvleespakket genieten? Dat kan! Als je het online bestelt, krijg je meteen een bevestiging. Wij nemen uiterlijk de dag vóór de gewenste leverdag en -tijd nog contact met je op. En dan bezorgen wij het met geconditioneerd vervoer bij je thuis. Jij hoeft het alleen nog maar in je diepvries te zetten. Het past bovendien in één diepvrieslade van 18 cm hoogte. 

” Super goede service, maar vooral: (H)EERLIJK VLEES! “

Ellen Weijers - Landgraaf

Wil jij nou ook van zo’n rundvlees genieten?

Het pakket bezorgen wij dan bij jou thuis. Dit doen wij met koel-, vrieswagens. Waarna jij het zo de diepvries in kan schuiven, het past namelijk makkelijk in één vrieslade.

Ontdooitip: haal het vlees 1 dag voor je het wilt bakken uit de diepvries en leg het in je koelkast. Zo kan het langzaam ontdooien en blijft de kwaliteit behouden!


100% haKOEna genieten-garantieWe doen er alles aan dat de koeien genieten. We zijn zo transparant mogelijk naar jou toe over het hele proces. Omdat je weet dat dit goed zit, kun je genieten van het topkwaliteit vlees dat op je bord komt. Dat is waar haKOEna voor staat! Wij zijn daar helemaal van overtuigd. Daarom zijn we zo koelant mogelijk en geven jou gewoon 100% genieten-garantie.

You have Successfully Subscribed!


Bezorgkosten


Voor de bezorging via PostNL wordt per afleveradres een standaardbedrag van € 6,95 gehanteerd. Wanneer jij jouw bestelling in de ochtend wilt laten bezorgen, moeten wij hiervoor helaas een toeslag van € 12,50 in rekening brengen. Voor bezorging in de avond geldt een toeslag van € 1,95. Voor gratis bezorging hanteren wij een minimum bestelbedrag van € 100,-.  

Meer informatie over bezorging en bezorgkosten kun je hier vinden.

You have Successfully Subscribed!


Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!Wij verzenden jouw haKOEna bestelling in een EPS doos voorzien van herbruikbare coolpacks! Op deze manier komt jouw bestelling ingevroren bij jou aan.  

PostNL verzorgt de bezorging van jouw pakket. Wanneer je op maandag t/m vrijdag voor 15.00 uur besteld, zal jouw haKOEna bestelling de volgende dag bij jou thuis worden bezorgd via PostNL. Wanneer jij jouw bestelling op vrijdag na 15.00 uur, zaterdag óf zondag bestelt, wordt jouw pakket dinsdag bij jou thuisbezorgd. Zodra wij jouw pakket hebben afgegeven aan PostNL ontvang je een track & trace code via de mail, waarmee jij jouw pakket kunt volgen.  

Meer informatie over de bezorging kun je hier vinden.

 

You have Successfully Subscribed!


Diervriendelijk vlees direct van de boerinDe dieren hebben het leven dat ze zouden kiezen als ze een keuze hadden. Altijd lekker buiten als het maar even kan en de ruime, open, lichte stal met stro in als ze dat willen. We gebruiken geen preventieve antibiotica of toevoegingen van welke aard dan ook. Puur natuur, zo zijn de dieren, zo houden wij dat graag.

 

You have Successfully Subscribed!


Topkwaliteit rundvlees van … koeien!haKOEna staat voor topkwaliteit vlees. Logisch dat we dan kiezen voor koeien. Vlees van koeien is namelijk malser dan van stieren. Die hebben een hoog testosterongehalte en dat maakt het vlees harder. Ook zorgt het ervoor dat de dieren moeilijk buiten te houden zijn. Het vlees is van de Franse vleesrassen Limousin of Blonde d’Aquitaine. Het zijn oersterke rassen en omdat de koeien niet gemolken worden gaan alle voedingsstoffen naar het vlees. 

You have Successfully Subscribed!


Ambachtelijk verwerkt door slagerDe verwerking gebeurt bij Freshco, EG-erkend slagersbedrijf van mijn man. Hij heeft al decennia ervaring met verwerken van vlees voor restaurants. Het vlees krijgt ruim de tijd om te rijpen, minstens drie weken. De slagers verwerken het vlees met ambachtelijke precisie, ze snijden de lapjes vlees zoveel mogelijk op het gewenste gewicht maar je begrijpt dat dit dus wel eens iets kan afwijken. Vakwerk blijft nu eenmaal mensenwerk.

You have Successfully Subscribed!


Professioneel ingevroren > langer houdbaarZelf thuis invriezen kan. Maar ook al is je eigen diepvries nog zo goed, ze kan niet op tegen professioneel invriezen. De methode van gelaagd invriezen met speciale ventilatie zorgt ervoor dat het vlees in korte tijd de temperatuur van -18oC bereikt. Daardoor is haKOEnavlees wel twee jaar houdbaar met optimaal behoud van structuur en kwaliteit.

You have Successfully Subscribed!