Hoe bereid je runderlappen? – runderlappen bereiden

door | mei 31, 2019 | Hoe bak je vlees

Runderlappen zijn van vlees dat meer gewerkt heeft. Het is daardoor minder mals. Ze kunnen van diverse spieren worden gesneden zoals de borst (naborst, puntborst en borst) voor meer doorregen runderlappen. Ook snijden we runderlappen uit de vang, klaprib of voorschenkel. Het vleesras en de manier waarop de dieren geleefd hebben bepalen de mate van malsheid van het vlees. Van vleesrassen kun je ook de runderlappen relatief kort bakken, ca. 20-30 min. 

 

  1. Haal de runderlappen minstens een uur (langer mag) voor het bereiden uit de koelkast. Haal ze meteen uit de verpakking en dep de runderlappen droog met keukenpapier.
  2. Doe een scheutje olie of een beetje boter in de braadpan en verhit deze op middelhoog vuur.
  3. Leg het vlees pas in de pan als het bakproduct goed is verhit of de pan warm genoeg is.
  4. Bak de runderlappen aan beide kanten kort aan zodat ze rondom bruin zijn. Haal daarna het vlees uit de pan en fruit een uitje met wat knoflook naar wens. Leg dan de runderlappen weer in de pan.
  5. Schenk warm water erbij zodat het vlees niet schrikt. Het vlees moet bijna ondergedompeld zijn. Daarna kun je naar wens onverwarmd bier, rode wijn, azijn of runderbouillon erbij doen.
  6. Peper, zout en andere kruiden zoals tijm, oregano, gember, selderijzout kun je naar eigen smaak toevoegen.
  7. Laat het vlees minimaal zo’n 1,5 uur sudderen. Met het deksel op de pan.
  8. Bind de saus af op de gewenste dikte.

Vind hier de bereidingswijze van runderlappen in PDF!

 

Heb je iets gehad aan dit artikel over hoe je het beste runderlappen bereidt? Ik vind het leuk als je het mij hieronder laat weten! Een vraag of opmerking kan natuurlijk ook, ik zal mijn best doen er zo snel mogelijk op reageren!