Hoe bereid je riblappen? – riblappen bereiden

door mei 31, 2019Hoe bak je vlees0 Reacties

Riblap is onder de stooflappen de meest malse vorm. De riblap snijden we van het ribstuk, de eerste ribben van het rund. Dit ligt vóór de ribeye. Door de structuur en marmering is het fantastisch vlees om te stoven. Het overbekende draadjesvlees, pulled beef maak je onder andere van riblappen. Het vlees valt na stoven in draadjes uit elkaar.

 

  1. Haal de riblappen minstens een uur (langer mag) voor het bereiden uit de koelkast. Haal ze meteen uit de verpakking en dep de riblappen droog met keukenpapier.
  2. Doe een scheutje olie of een beetje boter in de braadpan en verhit deze op middelhoog vuur.
  3. Leg het vlees pas in de pan als het bakproduct goed is verhit of de pan warm genoeg is.
  4. Bak de riblappen aan beide kanten kort aan zodat ze rondom bruin zijn. Haal daarna het vlees uit de pan en fruit een uitje met wat knoflook naar wens. Leg dan de riblappen weer in de pan.
  5. Schenk warm water erbij zodat het vlees niet schrikt. Het vlees moet bijna ondergedompeld zijn. Daarna kun je naar wens onverwarmd bier, rode wijn, azijn of runderbouillon erbij doen.
  6. Peper, zout en andere kruiden zoals tijm, oregano, gember, selderijzout kun je naar eigen smaak toevoegen.
  7. Laat het vlees minimaal zo’n 1,5 uur sudderen. Met het deksel op de pan.
  8. Bind de saus af op de gewenste dikte.

Download hier hoe je riblappen moet bereiden!

 
Heb je iets gehad aan dit artikel over hoe je het beste riblappen bereidt? Ik vind het leuk als je het mij hieronder laat weten! Een vraag of opmerking kan natuurlijk ook, ik zal mijn best doen er zo snel mogelijk op te reageren!