Hoe bak je entrecôte? – entrecôte bakken

door | mei 31, 2019 | Hoe bak je vlees

De entrecôte is één van de lekkerste stukjes vlees afkomstig van het rund. Wat het vlees zo spraakmakend maakt, is het randje vet aan de bovenkant. Hierdoor krijgt het vlees extra veel smaak. Als je entrecôte op de juiste manier bereidt is het een mals stukje vlees en smelt het haast op je tong weg. Benieuwd naar deze smaaksensatie? Volg dan onderstaande stappen voor het bakken van jouw entrecôte.

Nog meer genieten van je entrecôte? Kijk eens in onze online shop. Daar vind je rundvlees van de boer. Wij bezorgen het bij je thuis. Hoe makkelijk is dat?!

  1. Haal de entrecôte minstens een uur (langer mag) voor het bereiden uit de koelkast zodat die op kamertemperatuur kan komen. Haal hem meteen uit de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
  2. Doe een klein scheutje olie of een beetje boter in de koekenpan en verhit deze goed.
  3. Leg het vlees pas in de pan als het bakproduct goed is verhit.
  4. Schroei hem aan beide kanten snel dicht. Bak hem 2 tot 5 minuutjes, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
  5. Haal de entrecôte uit de pan en laat hem losjes afgedekt met aluminiumfolie zo’n vijf tot zeven minuutjes op een warm bord rusten. Zo blijft het vlees sappig en warm.

 

Heb je iets gehad aan dit artikel over hoe je het beste entrecôte bakt? Ik vind het leuk als je het mij hieronder laat weten! Een vraag of opmerking kan natuurlijk ook, ik zal mijn best doen er zo snel mogelijk op reageren!