Hoe bak je biefstuk? – biefstuk bakken

door | mei 31, 2019 | Hoe bak je vlees

Het bakken van biefstuk is best wel makkelijk. Bovendien is het snel klaar. Met ons kwaliteitsvlees en de juiste bereidingswijze, kun je jouw biefstuk precies bakken zoals jij hem het lekkerst vindt. Ga je voor rare (rood van binnen), medium (rosé) of well done (doorbakken)?

Hé… wist je trouwens dat je bij haKOEna superlekker Limousin rundvlees online kan bestellen? Direct van de boerderij, bij jou thuisbezorgd! Kijk hier eens in onze shop. 

 

  1. Haal de biefstuk minstens een uur (langer mag) voor het bereiden uit de koelkast zodat die op kamertemperatuur kan komen. Haal hem meteen uit de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
  2. Doe een klein scheutje olie of een beetje boter in de koekenpan en verhit deze goed.
  3. Leg het vlees pas in de pan als het bakproduct goed is verhit.
  4. Schroei hem aan beide kanten snel dicht. Bak hem 2 tot 5 minuutjes, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
  5. Haal de biefstuk uit de pan en laat hem losjes afgedekt met aluminiumfolie zo’n vijf tot zeven minuutjes op een warm bord rusten. Zo blijft het vlees sappig en warm.
Heb je iets gehad aan dit artikel over hoe je het beste biefstuk bakt? Ik vind het leuk als je het mij hieronder laat weten! Een vraag of opmerking kan natuurlijk ook, ik zal mijn best doen er zo snel mogelijk op reageren!